Unit dating

12-May-2016 22:24

With no outdoor space and limited room to extend the house sideways, the new development added a second storey and roof terrace over the majority of the existing building.The downstairs is characterized by a generous entrance hallway, and by the unexpected geometries of the bedrooms and bathroom.The building occupies the whole site apart from a small strip of hard-standing to the front, making the logistics of the build a real challenge.Hitting the airtightness target was one of the biggest challenges given the condition of the existing building, the preliminary air pressure test achieved better than hoped for with a result of; 0.83 m Materials used: High performance phenolic foam insulation was used throughout with timber triple glazed windows.Upstairs, the wide curved roof and large open plan kitchen/living room are striking features.The front terrace extends the living area and is finished with flagstone tiles and vertical larch cladding.Our train is a Diesel-Electric Multiple Unit (DEMU) that worked on the London Charing Cross – Hastings route under British Rail between 19.

Overview: Prior to the renovation works, the building comprised of a single storey live/work unit split into a one bedroom flat and an open plan office.Other materials include: engineered FSC wooden floors, natural stone tiles, FSC larch cladding, exposed brick work, industrial insulated roofing sheets.A Paul Focus 200 Mechanical Ventilation with Heat Recovery (MVHR) system was fitted to provide ventilation requirements.Our train is commonly referred to as , as the first “Hastings” DEMU (all six of whose vehicles we own) was so numbered.The renovation has been built to the AECB’s silver standard.

Overview: Prior to the renovation works, the building comprised of a single storey live/work unit split into a one bedroom flat and an open plan office.Other materials include: engineered FSC wooden floors, natural stone tiles, FSC larch cladding, exposed brick work, industrial insulated roofing sheets.A Paul Focus 200 Mechanical Ventilation with Heat Recovery (MVHR) system was fitted to provide ventilation requirements.Our train is commonly referred to as , as the first “Hastings” DEMU (all six of whose vehicles we own) was so numbered.The renovation has been built to the AECB’s silver standard.Challenges: The building is situated in a conservation area in central Bristol, on Wellington Lane, a narrow cul-de-sac which is the only access to the site.